2022-05-03 12:13:03• hírek • Szatmár.ro

Folytatódnak a megye útjain az időszakos javítási és korszerűsítési munkálatok

Több útszakaszon zajlanak aszfaltozással egybekötött időszakos karbantartási és javítási munkálatok, melyeket a megye saját költségvetéséből fedezünk:

A 196B jelzésű megyei úton a szaniszlói polgármesteri hivataltól kezdődően Fény irányába Bere település határáig 6 centiméter vastagságú aszfaltréteget húznak. A május 2-án, hétfőn elkezdett munkálatok összértéke 1 057 000 lej, a kivitelező Diferit AG Cluj Napoca az időjárási viszonyok függvényében egy héten belül be szeretné fejezni a javítást.

A 193F jelzésű megyei úton, Nagyszokond és Kisszokond településen, mintegy 504 838 lej értékben zajlik munkálat. Ezen a szakaszon 6 centiméter vastagságú aszfaltréteg kerül a beton alapzatra, amit a későbbiekben egy további, 5 centiméteres aszfalt követ. A munkálatok kivitelezője a nagybányai Ardelean Company Nord Vest SRL.



A felsoroltak mellett korszerűsítési munkálatok zajlanak a 195B jelzésű megyei úton Nagymajtény – Kőröstelep – Királydaróc útvonalon 12,5 km hosszúságban, mely beruházást a PNDL II programból finanszírozzuk, a kivitelező pedig a Drum Construct SRL. A 23 256 000 lej értékű beruházás mintegy 79%-a van kész, a teljes szakasz átadására ez év végén kerül sor. Jelenleg a kapubeállók kialakításán és a beton vízelvezetők elhelyezésén dolgoznak Nagymajtény településen. Cigányi belterületén útkorszerűsítésre fog sor kerülni az Apaserv által elkezdett vízvezeték- és csatornahálózat kiépítése után.

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Ioan Rus alelnök, Ioan Șereș műszaki igazgató, illetve a kivitelező cégek képviselői személyesen tekintették meg a megyében zajló munkálatokat.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: